Hová utazzunk 2019-ben?

Pár héttel az új esztendő beköszönte előtt ideje elővenni a jövő évi utazási terveket. A Lonely Planet idén is összeállította listáit, melyekben 2019 ígéretes úti céljait sorolja fel. Íme néhány, a TOP 10-es listán szereplő ország.

 

Srí Lanka - Az elmúlt években ismét egyre többen kerekednek fel, hogy felfedezzék Srí Lanka vad vidékeit. Történelmi emlékhelyei, változatos tájai és vadvilága, valamint finomhomokos strandjai rendkívül vonzó célponttá teszik, nem utolsó sorban a kedvező ár-érték arányú szolgáltatások miatt.

Németország – 100 éve, 1919-ben egy kis weimari iskolában megindult egy olyan esztétikai mozgalom, mely globálisan érezteti hatását a mai napig: a Bauhaus. Csatlakozzunk be az egész éven át tartó szülinapi buliba.

Panama – A főváros, Panamaváros is megér egy látogatást, a várostól eltávolodva pedig változatos állat és növényvilága, színpompás madarai, valamint a két óceán (északon az Atlanti-, délen a Csendes-óceán) tengerpartjai vonzzák a turistákat.   

 

Kirgizisztán – Az ország turizmusa még gyerekcipőben jár, eddig leginkább a hegymászók látogatták előszeretettel. Hegyvidéki tájai és sajátos növényvilága, valamint a helyiek vendégszeretete miatt érdemes felkeresni.

Jordánia – Ősi városok, kiszáradt folyómedrek, a Vörös-tenger színpompás élővilága és az egykori nabateus város, Petra csodálatos romjai várják az utazókat.  

Indonézia – Több, mint 17 ezer szigete, melyből kb. 6000 lakott, biztosítja a kultúrák, konyhák és vallások sokszínűségét. Leghíresebb nyaralóhelye Bali, de jócskán van még mit megnézni az országban.    

Fehéroroszország – Turizmus szempontjából Minszk és az északi falvak a legérdekesebbek. A fővárosba a pezsgő kulturális élet, vidékre az érintetlen természet miatt utazzunk.  


 

Kriszta

Galéria

Developed by TravelData