Az ezerarcú Tenerife

A héten megmutatta magát a tél. Sokunk számára már ez bőven elég volt, és elvágyódunk melegebb vidékekre. Annak, aki nem szeretne hosszú utazást tenni és a pénztárcáját túlságosan megterhelni, tökéletes választás a Kanári-szigetek bármely tagja.

 

Teneriféről mindenki tudja, hogy évtizedek óta rendkívül vonzó úti cél. Klímája télen-nyáron kellemes, szélsőségektől mentes. Pálmafák övezte tengerpartjait, a Loro Park különleges állatait és a Teide vulkáni kúpját, ha máshonnan nem, képekről már biztosan ismeritek. Lássunk pár egyéb érdekes tényt a Kanári-szigetek gyöngyszeméről.

Tenerife szigetén található Európa leghosszabb lávacsőbarlangja (eddig 18 kilométert tártak fel). A „Cueva del Viento” (szelek barlangja) egy szakasza a nagyközönség előtt is nyitva áll.

A Siam Park többször elnyerte az utazók nagydíját, mint a világ legjobb vízi parkja. A park néhány világrekorddal is büszkélkedhet, például a legnagyobb thai épületegyüttes Ázsián kívül, vagy a legnagyobb mesterségesen keltett hullám (3,3 m).

 

A Kanári-szigetek lakosságának 43%-a Tenerifén él.

Tenerife és Skócia zászlaja a megszólalásig hasonlít egymásra. Mindkét terület védőszentje Szent András.

A Teide Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb csúcsa a maga tengerszint feletti 3718 méteres magasságával. Ha a tenger fenekétől nézzük, akkor a 7500 méter magas hegy a világ 3. legnagyobb vulkánja. Utoljára 1909-ben tört ki.

Tenerifére akár 3 éjszakára is kínálunk utazásokat bécsi indulással, de a sokszínű sziget annyi változatos programot kínál, hogy érdemes minimum 1 hetet eltölteni ott. A kérdés már csak az: mikor indulunk?

 

Kriszta

 

Galéria

Developed by TravelData