Koronavírussal kapcsolatos információk ••• Irodánk elérhetősége További részletek

kiemelt ajánlatok

Last minute ajánlataink

Egzotikus ajánlataink a legszebb helyekre

Csak a TUI-nál!

Kikapcsolódásra vágyik? Képzeljen el egy csodálatos utazást!

Foglalja le álomutazását a TUI-nál!

Egy TUI nyaralás tovább tart… Látogasson el a TUI Magyarország budapesti irodájába, és találja meg a legjobb ajánlatokat kollégáink segítségével!

Last Minute

Last minute ajánlatok, tengerparti és egzotikus utak a TUI-nál! Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

Minden illeték az árban!

A részvételi díj tartalmaz minden járulékos költséget: repülőjegyet, repülőtéri illetéket, kerozin felárat, szállást, megadott ellátást a célterületen. Az ár nem tartalmazza az útlemondási és utasbiztosítást, szükség esetén a vízum díját.

A bíróság az alperessel szerződő valamennyi félre kiterjedő hatállyal megállapította, hogy a TUI Magyarország Utazási Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság 2018. július 1. napjától kezdődően hatályos és jelenleg is alkalmazott Utazási feltételeinek – a már teljesített szerződéseket nem érintve – tisztességtelenek és így érvénytelenek az alábbi feltételei:
„Az utazásszervező az utazó írásban benyújtott kérésére az általa kifizetett bánatpénz összegéről elszámolási kimutatást küld, amelynek díja 10.000.- Ft.” (Utazási feltételek IV. pontja 1. bekezdésének utolsó előtti mondata)
„Amennyiben az utazó az e pontban megnevezett jogszabályok alapján őt megillető kártérítést, illetve kártalanítást az utazásszervezőtől követeli, akkor az utazásszervező a kártérítés, illetve a kártalanítás összegének kifizetését mindaddig felfüggeszti, ameddig a kártérítés, illetve kártalanítás jogalapját és összegét (…) az arra illetékes hatóság, bíróság jogerős határozatban meg nem állapítja.” ( Utazási feltételek VII. pont 5. bekezdése)
A bíróság az alperessel szerződő valamennyi félre kiterjedő hatállyal megállapította, hogy az alperes 2018. július 1. napjától 2018. december 10. napjáig hatályos Utazási feltételeinek – a már teljesített szerződéseket nem érintve – tisztességtelen és így érvénytelen az alábbi feltétele:
„A szerződő felek a perérték nagyságától függően a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességében állapodnak meg. (Utazási feltételek VII. pontjának utolsó előtti bekezdése).
Az érvénytelenség oka, hogy a fenti feltételek tisztességtelenül kötelezik díjfizetésre az utazót, tisztességtelenül akadályozzák a neki járó kártérítéshez való hozzájutását, illetve tisztességtelenül korlátozzák az igényérvényesítési lehetőségeit.