5 érdekesség a Bahama-szigetekről

5 érdekesség a Bahama-szigetekről

A Florida partjaitól, West Palm Beach kikötőjétől mindössze 140 km-re található Bahama-szigetek 700 szigetből áll, melyből csupán 30 lakott. 1973-ban vált függetlenné a brit fennhatóság alól. Azon túl, hogy biztosan sokak bakancslistáján szerepel ide egy utazás, számos érdekességet is rejt.

 


Mivel az ország a Brit nemzetközösség tagja, a Bahamákon baloldali közlekedés van. Érdekesség, hogy Amerika közelsége miatt viszont az onnan átszállított „normál”, azaz jobboldali közlekedésre tervezett balkormányos autók vannak többségben. Kisebb kihívás lehet ott egy ilyen autóval előzni…Az angol nyelvben két ország van, amelynek a hivatalos neve a „The” névelővel kezdődik. Az egyik: „The Bahamas”, a másik pedig „The Gambia”.Bár a Big Major Cay vagy más néven Pig Beach sziget lakatlan, azonban mégis pont a lakóiról vált híressé, akik nem mások, mint az ún. „úszó” malacok. Az ide látogatók imádják ezeket a cuki teremtményeket, de számos esetben sajnos ez okozta a malacok vesztét is, mivel gyakran túletették őket, ami több állat pusztulásához is vezetett. Ennek következményeként igyekeznek szigorítani a sziget látogatásának szabályain. 

Musha Cay egy privát sziget, tulajdonosa nem más, mint a híres illuzionista, David Copperfield. Mindössze 12 kétágyas szoba várja a vendégeket, akik kényelméről a 30 fős személyzet gondoskodik. A világ egyik legdrágább szálláshelyének is számít, mivel egy éjszaka ára 39.000,- USD-től indul, ez 12 főre vonatkozik, innentől személyenként 1.500,- dollár fizetendő.Sportnagyhatalom: az 1 millió lakosra jutó olimpiai érmek számát tekintve a Bahama-szigetek a 4. legsikeresebb ország a világon. De ki más taszította volna le őket a dobogó 3. fokáról, ha nem mi, magyarok?  Közkívánatra álljon itt a TOP 10-es lista:

1. Finnország - 55.8 érem 1 millió lakosra
2. Svédország - 50.9
3. Magyarország - 47.8
4. Bahama-szigetek - 33.9
5. Dánia - 32.1
6. Norvégia - 29.4
7. Bulgária - 29.1
8. Észtország - 25.5
9. NDK (mármint az egykori) - 25.4
10. Jamaica - 24.8

Tamás