A bennünk élő utazó

A bennünk élő utazó

Az út maga a cél. Hogy ez egy közhely? Döntse el mindenki maga. Mindannyian másképp utazunk, ki- ki vérmérséklete és igényei szerint, de az tagadhatatlan, hogy egy utazás alkalmával sokkal nagyobb teret és több lehetőséget kapunk a komfortzónánk elhagyására.

 

Mondhatjuk tehát, hogy minden út egy új és izgalmas kaland, valamint esély, hogy többet tudjunk meg a minket körülvevő világról, és magunkról.

Nagyon sokat írunk és beszélünk az utazásokról, jellegüket tekintve,- mint. pl. repülős út, családi, tengerparti nyaralás, körutazás…- de rólunk, utasokról kevesebb szó esik. Most sem ásunk a psziché mélyére, inkább következzen egy lista az utazók néhány típusáról, a teljesség igénye nélkül.

A felkészült – szereti előre tudni, hogy mi fog történni vele, így mindennek utánajár, elolvassa az útikönyveket, szállásleírásokat, átböngészi az úticélról szóló cikkeket és az utasvélemény oldalakat.

A spontán – hirtelen eldönti, hogy utazni fog, ad- hoc jelleggel választja az úticélt és hagyja magát sodródni az eseményekkel. Nem igazán keresi a többi turista társaságát, inkább a helyiek felé nyit.

A kényelmes – alapvetően a pihenés a legfontosabb számára, szereti az all inclusive szállodákat, ahol egy helyen eléri a számára érdekes szórakozási- és sportlehetőségeket, élvezheti a nemzetközi- és helyi konyha különféle fogásait a nap bármely szakában. 

    

Az élménykereső – ö igazán beleveti magát a kiválasztott ország nyújtotta lehetőségekbe. Nem használ térképet és útikönyvet, szeret eltévedni és inkább az ott lakók szemével nézni az adott helyet. Nyitott és barátkozó típus, így gyakran jut „bennfentes” információkhoz.

Az aktív – nála az úticél kiválasztásának egyik legfőbb szempontja, hogy hódolhasson sportszenvedélyének, legyen szó például sziklamászásról, kerékpározásról, vagy szörfözésről. Inkább a természet közeli helyeket keresi.

Folytathatnám még a sort, hiszen ahányan vagyunk, annyiféleképp utazunk. Van aki magára ismert a fenti utas típusokban?

Ha kíváncsi vagy, hogy utazunk mi, olvasd el jövő heti blogbejegyzésünket is.       

Kriszta