Fuerteventura - tények és érdekességek

Fuerteventura - tények és érdekességek

A hideg idő beálltával sokunkban felmerül, milyen jó lenne még egy kicsit élvezni a nyarat, a simogató napsütést és a kék eget. Ez a vágyunk könnyen valóra válhat, hiszen repülővel kb. 5 órányira akár télen is részünk lehet a nyaralás élményében. A Kanári-szigetek jó választás, ha szeretnénk elmenekülni a borongós évszakok elől, de ódzkodunk a hosszú repülőutaktól.

 

Fuerteventura a Kanári-szigetek legidősebb tagja, mindegy 20 millió évvel ezelőtt keletkezett egy vulkánkitörés következtében.

Corralejo tengerpartját Európa 25 legjobb strandja között tartják számon.

Fuerteventura a Csillagoségbolt-parkok kiemelkedő helyszíne. Ha éjjel a sziget belsejében található hegyekről az ég felé nézünk, rögtön megértjük, miért.

A sziget egyik ikonikus étele a Majorero kecskesajt, melyet gyakran olíva olajjal vagy fűszerekkel ízesítenek. Mindenképp próbáljuk ki!

A Kanári-szigetek közül Fuerteventura fekszik legközelebb az afrikai partokhoz (kb. 100 km).

Az UNESCO 2009-ben a teljes szigetet és tengeri élővilágát bioszféra rezervátummá nyilvánította és számos különleges madárfaj is kiemelt védettséget élvez.

Betancuria volt a Kanári-szigetek első székhelye, majd később egészen 1834-ig Fuerteventura fővárosa. Ekkor Antigua vette át a szerepét.

Egy teória szerint a Kanári-szigetek, köztük Fuerteventura az eltűnt Atlantis része lehetett.

A geológusok legújabb kutatásai alapján Lanzarote és Fuerteventura valaha egy sziget volt.   

Fuerteventura a TUI Magyarország csapatának kedvenc Kanári-szigete

 

 

Kriszta