Így utazunk mi – 2.  rész

Így utazunk mi – 2. rész

Mindenki előtt ismeretes tény: utazni jó dolog, sőt, szerintünk az utazás a legjobb dolog a világon.

Impulzív utazó vagyok. Pillanatok alatt bele tudok szeretni egy – egy országba, városba, tájegységbe és ha ez megtörténik, mindent meg szeretnék tudni róla.

Felkutatom az összes létező útleírást, végigböngészem az adott úti célról a véleményeket, videókat és képeket nézegetek és próbálom megtalálni az ideális szállást. Az idők folyamán rájöttem, hogy a nagy szállodák nem az én világom, inkább a kisebb, hangulatosabb, autentikus szálláshelyeket részesítem előnyben.

 

Ami ezen kívül fontos: a szoba kilátással. A felkelés utáni első és a lefekvés előtti utolsó pillanatokban szeretek belefeledkezni a világ szépségébe, legyen szó a tenger ezer kékjéről, a hegyek csipkeormairól, vagy akár csak a völgyben elterülő hangulatos mesefaluról.

Ezen kívül kimondottan keresem a helyiek által kedvelt éttermeket, látványosságokat, programokat.

Persze gyorsan lefutom a kötelező köröket, ha már ott vagyok. Hogy nézne ki, hogy pl. Barcelonában nem nézem meg a Sagrada Familia-t, vagy Dubaiban a Burj Kalifa-t? A hosszas sorban állást elkerülendő, ezekre a helyekre érdemes az interneten előre megvenni a fix időpontra szóló jegyet.

És még egy fontos tanács, vagy inkább kívánság tőlem: találjátok meg a megfelelő útitársat. Aki ugyan abban a tempóban szeret utazni, mint ti, aki veletek együtt tud lelkesedni, ha véletlenszerűen valami szuper helyen köttök ki és aki ugyanúgy szeret- vagy éppen nem annyira szeret- barátkozni a helyiekkel.       

 

Kriszta