Jamaika – nem csak a jamaikaiaké

Jamaika – nem csak a jamaikaiaké

A harmadik legnagyobb karibi szigetet említve elsőként szinte mindenkinek Bob Marley, a reggae és a marihuána ugrik be, ezeket követően pedig a jamaikai bobcsapat, akik részt vettek az 1988-as téli olimpián Calgaryban, és később kalandjaikról film is készült. Jamaika azonban természeti szépségeiről is ismert; a fehér homokos partok, a buja zöld trópusi táj és a lélegzetelállító hegyek elvarázsolják az utazót.

Jamaika a brit nemzetközösség tagja, uralkodója formálisan még ma is II. Erzsébet angol királynő. Az ország lakosságát tekintve meglehetősen sokszínű, legtöbben az Afrikából áthurcolt rabszolgák leszármazottai. Konyhája ennek az etnikai kavalkádnak köszönhetően igen változatos. Vibráló színek, varázslatos naplementék, fűszeres ízek és különleges élmények sokasága vár ránk a szigeten.  

Lássuk hová érdemes ellátogatnunk ott tartózkodásunk során:

Kék Lagúna – már első pillantásra ismerősnek tűnhet a szemkápráztató zöld növények által közrefogott türkizkék víz, hiszen itt forgatták a híres filmet, mely Brook Shields- et ismertté tette.

Kék hegyek – a ködbe borult kékes színben játszó hegyek legmagasabb pontja 2200 méter, ahová számos túraútvonal vezet. Szép időben akár Kubáig is el lehet látni.

Ocho Rios – itt található a legnagyobb természetes lagúna a szigeten, mely a palackorrú delfinek otthona. A Shaw Park botanikus kertből páratlan kilátás nyílik a Karib-tengerre és egy pompás vízesés is található itt.


Kingston – a reggae fővárosa, a Bob Marley rajongók zarándokhelye.

Discovery Bay – a labirintus és barlangrendszer, amit egykor a rabszolgák menekülési útvonalként használtak, Jamaika északi partjainál található. Egy kristálytiszta földalatti tó is rejtőzik az egyik barlang, a Green Grotto mélyén.
Rio Grande – varázslatos tutajos túrát tehetünk a folyón a cukornád- és banánültetvények között.

Negril & Montego Bay – káprázatos naplementék, szuper bárok. Az egyik legnyüzsgőbb partszakasz a szigeten, hiszen Negril több listán is a világ 10 legszebb tengerpartja között szerepel.  

Lovers Leap – a legenda szerint egy szerelmespár ugrott itt a tengerbe, hogy senki el ne választhassa őket. A sziklaszirten egy világítótorony és egy kilátóterasz állít nekik emléket.  

GoldenEye – a sziget leghíresebb szállodája Ian Fleming - író, újságíró, tengerész és hírszerzőtiszt - egykori otthona. Fleming ebben a valóban paradicsomi környezetben írta mind a 14 James Bond regényét.

Jamaika várja a romantikára, a bulizásra, a tengeri fürdőzésre, a különleges kirándulásokra, a pihenésre vágyó utazókat, egyszóval mindenkit.   

  

Kriszta