Kedvenceink Dubaiban 2. – a legújabbak

Kedvenceink Dubaiban 2. – a legújabbak

Dubai napjainkban a világ talán leggyorsabban fejlődő városa. Egyik napról a másikra emelkednek a magasba monumentális épületek, a tengeren mesterséges szigetek, a sivatagban pedig lélegzetelállító oázisok épülnek.

 

Az Egyesült Arab Emirátusok, az emírségeken belül pedig Dubai a megalománia fellegvára. Amellett, hogy itt található a világ legmagasabb épülete, a legnagyobb emberi kéz alkotta mesterséges szigetcsoportja, a világ legelső 7 csillagos szállodája (az ikonikus Burj Al Arab), már készülnek az újabb attrakciók; a legnagyobb óriáskerék és a Museum of the Future, ami jobb helyre nem is kerülhetne, mint ez a város.

    

    

Nézzük melyik a 3 kedvenc látványosságom, amellyel Dubai az elmúlt két évben gazdagodott.

The Dubai Frame

A 150 méter magas és 93 méter széles épület két oszlopát felül egy 100 m2-es híd köti össze, mely 25 m2-en üvegpadlós, így 360 fokos szögben csodálhatjuk a panorámát. A földszinten egy történeti kiállítás mutatja be, hogy lett néhány évtized leforgása alatt a kis halászfaluból gigantikus metropolisz.

Dubai Safari Park

Az 50 éves Dubai állatkert helyén épült 119 hektáron elterülő park idén január óta 2500 állat otthona. Köztük olyan különleges fajok képviselői is megtalálhatók, mint az ázsiai fekete medve, a gyöngybagoly vagy a fehér oroszlán.

Dubai Opera

A kortárs modern design jeles képviselőjének, kecses hajóra emlékeztető formájú épülete a Burj Kalifa tőszomszédságában helyezkedik el. Nem csak az opera kedvelők találhatnak itt kedvükre való műsort, hisz vannak musical és balett előadások, pop, jazz, világzenei koncertek is. Az operaház tetején lévő étterem tetőteraszáról varázslatos kilátás nyílik a szökőkútra és a Burj Kalifára.

 

Nekem megjött a kedvem egy újabb dubai utazáshoz. Ti hogy vagytok vele?

 

Kriszta