Madeira, a szubtrópusi édenkert

Madeira, a szubtrópusi édenkert

Madeira, az Atlanti-óceánban található gyönyörű sziget, elsősorban páratlan természeti kincsivel, látványos hegycsúcsaival, kellemes szubtrópusi klímájával és az óceán lenyűgöző látványával csalogatja magához turisták ezreit.

Madeirán a fő élményt nem a tengeri fürdőzés jelenti, hanem a vulkanikus sziget természeti adottságai és növényvilága, melyeket remek túrák keretében fedezhetünk fel! Meredek, tengerbe zuhanó sziklafalak, vulkanikus partszakaszok, vízesések és zöldellő erdők várnak ránk ebben az egzotikus környezetben.  Az aktív kikapcsolódásra vágyók garantáltan megtalálják számításukat, legyen szó kirándulásról, hegyi kerékpározásról, hegymászásról, vagy akár siklóernyőzésről, sárkányrepülésről.Most bemutatunk neked 4 helyet, amit mindenképp érdemes megcsodálnod ebben a szubtrópusi paradicsomban.

Botanikus Kert, Funchal

Az örök tavasz szigete helytálló elnevezés Madeirára, hiszen bármelyik hónapban találni itt virágzó növényt. A főváros, Funchal környékén emelkedő dombokon gyönyörű kerteket találunk, melyek közül az egyik leghíresebb a Jardim do Botanico. Kabinos felvonók segítségével juthatunk el a híres botanikus kert tetejéhez, ahonnan bejárhatjuk kanyargós ösvényeit, élvezve a Funchalra és az Atlanti-óceánra nyíló páratlan panorámát.Szent Lőrinc félsziget

Minden kétséget kizáróan Madeira egyik legszebb látványossága a 8 km hosszú földnyelv, ami éppen tökéletes, ha egy kiadós sétára adnánk a fejünket. Minden adott ahhoz, hogy nagyszerűen érezzük magunkat: tücsökciripeléstől hangos rét, gondosan kiépített gyalogtúra ösvény, a félsziget elkeskenyedő részén pedig parányi öblökben gyönyörködhetünk.

Sao Vicente lávabarlang

A sziget különleges geológiai látványosságával egy kisváros, Sao Vicente mellett találkozhatunk. A 400.000 évvel ezelőtt végbemenő vulkáni tevékenység több lávabarlangot is létrehozott. A vicentei barlangot különösen érdekessé teszi, hogy a láva, ami a kialakulásáért felel, különös formában szilárdult meg, mely 700 méter hosszan bejárható üregeket hozott létre. A lávabarlangban található egy tó, ami a helyiek szerint a kívánságunkat is teljesíti!

Ponta do Sol

Végül, ha már kellőképpen kitúráztuk magunkat, érdemes felkeresnünk Ponta do Sol-t, a sziget legnaposabb pontját, mely kiválóan alkalmas a pihenésre. Napközben a búvárkodás szerelmesei felfedezhetik fel a parttól nem messze, egy viharban elsüllyedt helyi hajó roncsait, este pedig a város kis kavicsos strandjáról lehet megcsodálni a naplementéket.Fedezd fel a sziget megannyi báját, túrázz, kirándulj, a lehetőségek szinte vég nélküliek! Nézz bele ajánlatainkba és foglald le madeirai utadat már most!

Képek: pinterest.com