Miért éppen Törökország?

Miért éppen Törökország?

Imádom Törökországot. És ezzel nem vagyok egyedül. Ha mi, a TUI Magyarország dolgozói összeadjuk hányszor jártunk összesen a kedvenc mediterrán nyaralóhelyünkön, biztos, hogy 100 fölötti szám jön ki. Én személy szerint húszszor élvezhettem a híres török vendégszeretetet!

Mi az, ami rabul ejt és időről időre visszatérésre csábít?

1. A Földközi- tenger térségében ilyen kimagaslóan jó minőségű szállodákat ennyiért máshol nem találunk.

2. Törökországban megelevenedik a történelem. Számtalan őskori lelet, és jó néhány ókori és középkori település romjai nagyon szép állapotban maradtak fenn. Az ókori világ 7 csodája közül kettő, az Epheszoszi Artemis templom és a Halikarnasszoszi mauzóleum a mai Törökország területén állt.    

3. Életem egyik legnagyobb élménye egy Aida előadás volt a csillagos ég alatt Aspendos antik amfiteátrumában. A színház a mai napig működik, és nem csak az opera, de egyéb műfajok rajongóit is várja.        

4. A kelet és a nyugat találkozása, épp ezért a kultúrák olvasztótégelye is az ország.

5. A törökök nagyon szeretik a magyar vendégeket, és úton- útfélen emlékeztetnek közös történelmünkre, bár nyilvánvalóan az ő őseik kicsit másképp élték azt meg, mint a mieink.

6. A török konyha rendkívül változatos és nagyon ízletes. Törökországban a tengeri ételek mellett rengeteg zöldséget, gyümölcsöt és jól fűszerezett húsokat kóstolhatunk. És persze a baklava számtalan variációját.

7. A tengerpartja sokszínű és mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő partszakaszt. Számomra az Égei- tengernél Fethye vidéke a legkedvesebb.

8. A bazárban minden kapható. Ami nem, azt beszerzik.

9. A kellemes mediterrán klíma miatt májustól októberig élvezhetjük a nyarat.

10. Ki kell térnünk a nyaralás kiválasztásának manapság legfontosabb szempontjára is. Kijelenthetjük, hogy a török tengerparti nyaralóhelyek biztonságosak, a turistákra az ott élők és a szállodák maguk is nagyon odafigyelnek.

  

Remélem sikerült kedvet csinálnom egy felejthetetlen törökországi all inclusive nyaraláshoz. Tarts velünk!

 

Kriszta