Nyaralás a szomszédoknál

Nyaralás a szomszédoknál

Érdemes körülnézni a közeli tengerparti nyaralóhelyeken, illetve a hűsítő tavakat körülölelő hegyekben, hiszen a nyár idén sem marad el!

Míg a távolabbi úti célokról egyelőre csak álmodozunk, a szomszédos országok lassan megnyitják határaikat. Érdemes körülnézni a közeli tengerparti nyaralóhelyeken, illetve a hűsítő tavakat körülölelő hegyekben, hiszen a nyár idén sem marad el!

Szlovénia mindenkit szeretettel vár, hogy a saját ritmusában és a maga módján fedezze fel az ország csodás értékeit.

Nem titok, hogy Szlovénia az egyik kedvenc országom és nem csak a közelsége miatt keresem fel szinte minden évben. Miért szeretem Szlovéniát? Mert lenyűgöző és változatos táj, kedves vendéglátók, színvonalas szálláshelyek, íncsiklandó ételek, kitűnő borok várják az utazót.  A kétmilliós ország alpesi élményeket is kínál és a mediterrán életérzést is megtapasztalhatjuk, akár egy napon belül.   

Szlovénia - TUI utazási központ

Szlovénia a világ egyik legzöldebb országa, területének több mint 50%-a védett természeti érték.

A vadvízi evezés szerelmeseinek a Soca folyó maga a paradicsom, a barlangok kedvelői pedig a számtalan híres természeti képződmény közül például a Skocjan barlangrendszerben kalandozhatnak a világ egyik legnagyobb földalatti kanyonjában.

Szlovénia - TUI utazási központ

Ha két keréken vágnánk neki az ismeretlennek, nagyszerű bicikli utak várnak ránk. A túrázók is megtalálják itt a számításukat, hiszen az országban kb. 7000 km a kijelölt túraútvonalak hossza. Utunk során különleges várak, kastélyok és templomok, vagy szőlőültetvények felfedezésére nyílik lehetőség. Szlovéniában a bor és a szőlő a mindennapi élet szerves része: minden 70. szlovén lakosra jut egy szőlőbirtok.  

A szlovén tengerpart mindössze 47 km hosszú, egyik legkülönlegesebb városa Piran, mely az Isztriai-félsziget legszebb települése. De nem csupán a velencei hangulatú utcácskák és a számtalan halétterem miatt érdemes felkeresni. A környék híres sólepárlóiban mindent megtudhatunk a világ legfontosabb ásványi anyagáról és felhasználási módjairól, sőt részt vehetünk a só szüreten is.         

Nehéz szavakba önteni mit is jelent számomra Szlovénia. Ha egy mondattal kellene jellemeznem, azt mondanám: Mindig izgalmas és megújulni kész. 

Sok felfedezni való vár még Szlovéniában!

Szlovénia - TUI utazási központ

A jelen helyzetben kiemelten fontos utasaink biztonsága, ezért egy nagyszerű lehetőséget ajánlunk most az új foglalásokra június 30-ig: a legkésőbb 2021. október 31-ig hazaérkező, a TUI Deutschland kínálatából foglalt utazásokra az indulás előtti 14. napig módosítási díj nélküli átfoglalást, vagy ingyenes törlési lehetőséget biztosítunk. A részletekről bővebb felvilágosításért forduljon hozzánk bizalommal! 

Kriszta

Kriszta