Omán - a Közel-Kelet rejtett kincse

Omán - a Közel-Kelet rejtett kincse

Az Arab-félsziget peremén szerényen meghúzódva egy lenyűgöző világ tárja fel kapuit előttünk. Omán páratlan vadvilága, természeti szépségei, az ország gazdag kulturális öröksége, az élő hagyományok felfedezésre csábítanak.

Bár megmaradt Omán romantikus arábiai hangulata, mellette jól megfér a modern világ is. Olajkincsének köszönhetően rendkívül gazdag, de itt ne keressük a Dubaiban fellelhető elképesztő felhőkarcolókat és plázákat. Omán jól kiépített turisztikai infrastruktúrája ellenére nem a tömegturizmust kívánja kiszolgálni, inkább igyekszik minőségi szolgáltatásokat nyújtani, és az ország valódi szépségét bemutatni.

Omán híres a régi erődökről (kb. 500 db található az országban), a sivatagokról és a sziklák között megbújó időszakos folyómedrekről (wadikról), melyek kristálytiszta hegyi tavakat és buja trópusi növényeket rejtenek.

Salalah egy igazi tengerparti nyaralóhely, széles, finomhomokos strandokkal és jobbnál jobb szállodákkal. Ezt a térséget a „kelet Karibjának” is nevezik, nem véletlenül. Nincs pezsgő éjszakai élet, így inkább a nyugodt pihenést kedvelők számára ajánlott úti cél.

 

Ománban érdemes autót bérelni, így mindenki a saját tempójában tudja felfedezni az ezeregy éjszaka mesés világát.

 

Kriszta