Thaiföld – az ismeretlen Khao Lak

Thaiföld – az ismeretlen Khao Lak

Thaiföld ismeretlen. Ugyanakkor Thaiföld sokszor ismerősnek tűnhet, hiszen a médiában és a közösségi oldalakon felbukkanó fotók, videók által sokunk fejében már az elutazás előtt él egy kép az országról.

A választott úticélunk Khao Lak, kevésbé ismert a magyar utazók körében. Ezt az állítást mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ottlétünk ideje alatt egyetlenegyszer sem hallottunk magyar szót. A sok apró településből álló terület, Khao Lak, Phukettől kicsit északra, a szárazföldön található, a sziget repterétől mindössze 1 órányira autóval.

Kinek ajánlom ezt a partszakaszt? Jellemzően a 30 és 50 év közötti korosztály nyaralóhelye ez, rengeteg bárral, étteremmel, szebbnél szebb strandokkal. Van nyüzsgés és élet, de az őrjöngő bulikat keresők itt rossz helyen járnak. A szálláskínálatban a mérleg nyelve a 4 és 5 csillagos kategória felé billen. 

A Sensimar Khao Lak Beachfront Resort például egy jó választás lehet azoknak a pároknak, akik garantáltan gyerekzsivaj mentesen szeretnék eltölteni a nyaralásukat, hiszen a szálloda 18 év alattiakat nem fogad. Napköszöntő jóga a tengerparton, thai főzőlecke, borkóstoló… Többek között ilyen programokat kínál a hotel a vendégeknek.

A 2017. november elején nyílt Robinson Khao Lak az aktív kikapcsolódást keresők beteljesült álma. A teljes panzióval foglalható szálloda a nyüzsgő központtól távol, a hosszú homokos tengerparton számtalan sportolási lehetőséget kínál. A teljesség igénye nélkül: tenisz, kerékpár, thai-boksz, kosárlabda, strandröplabda, stand up paddle surf (SUP). Miután a profi edzőktől ellested a választott sportág fortélyait, akár házi bajnokságon is bizonyíthatod a képességeidet. Versengő típus vagy? Akkor itt a helyed!

A The Waters Khao Lak hatalmas vízfelülettel, közvetlen medencekapcsolatos szobákkal, és a környék legjobb olasz éttermével, frekventált helyen, Bang Niang városka központjában várja a vendégeket.

…És még rengeteg jobbnál jobb szálláshelyet kínálunk. Nehéz lesz választani.  

 

Kriszta