Tippek májusi eső ellen

Tippek májusi eső ellen

Az év bármely időszakában imádok utazni és ez nem csak szakmai ártalom. Tegye fel a kezét, aki nem szeret új tájakat, ízeket, embereket, kultúrákat felfedezni! A május különösen kedves hónap számomra és ideális időpont az utazásra.

 

Városlátogatás, körút vagy tengerparti nyaralás, mindegy, bárhová, csak kiszakadni a hétköznapokból. Télen általában rövidebb utakat teszek, így tavasszal már épp ki vagyok éhezve egy új, nagyobb szabású kalandra. Májusban az idő kellemes, a nap melengetően süt, de még nem kerülget a hőguta, helyenként a tenger és a tavak hőmérséklete is csobbanásra csábít. Legjobban a „kompakt” helyeket szeretem, ahol egyik nap egy történelmi jelentőségű város, vagy autentikus kis falu ejt rabul, másnap a tengerparti halsütödében élvezem a helyi ízeket és a hallgatom, ahogy a hullámok a csónakok oldalának verődve visszhangot vetnek. Esténként mindig jól esik a helybéliekkel együtt ünnepelni a nap végét és a csodálatos új élményeket. Májusban a szállodák, a strandok, a vendéglátóhelyek és a nevezetességek környékén kisebb a tumultus, mint a nyári időszakban, így kényelmesebben pihenhetünk. Az anyagiak tekintetében is jobban járunk, hiszen az előszezoni árak kedvezőbbek, mint a főszezoniak.

Szerintem idén Mallorcát vagy Ciprust veszem célba, mert egyik helyen sem jártam még, és a beszámolók alapján mindkét sziget olyan páratlan szépségű mediterrán vidék, amit érdemes felfedezni. Tehát irány a bécsi repülőtér, ahonnan közvetlen járattal akár elő- vagy utószezonban is elérhetők a nyaralóhelyek és ráadásul a heti több járatnak köszönhetően a nyaralás hossza is rugalmas.

 

Lelki szemeimmel már látom is, ahogy egy teraszon állva nézem a tengerparti naplementét, kezemben egy pohár sangria (Cipruson inkább commandaria), és emelem poharam az itthon maradók egészségére.

 

Ne maradj itthon, inkább emeld a poharad a távolból te is! Salud, vagy ahogy a művelt görög mondja: jamas!        

 Kriszta