TOP 5 kedvenc szállodánk Egyiptomban

TOP 5 kedvenc szállodánk Egyiptomban

Pár héttel ezelőtt a hurghadai régióban jártam Egyiptomban, hogy megismerjem a TUI szálláshelyeit. Kiválasztottam azt a TOP5 szállodát, amelyek nekem a legjobban tetszettek.

 

 

TUI Magic Life Kalawy

Jól ismert Magic Life minőség a safagai régióban, Hurghadától kb. 1-1,5 órányira, Marsa Alamtól pedig kb. 40-50 percnyire transzferbusszal. A szálloda egy sekély vizű öbölben található, saját korallzátonnyal. Kifejezetten ajánlott a sport szerelmeseinek, illetve a pipás- és palackos búvárkodás kedvelőinek. A szálloda saját hajóval és búvárbázissal rendelkezik, így lehetőség nyílik egész napos mélytengeri búvárkodásra is a szálloda szervezésében (térítés ellenében).

Sensimar Makadi

Kiemelkedő minőségű adult only szálloda a Makadi-öbölben, saját tengerparttal. Ez utóbbi azért fontos tényező, mert sok szálloda a Makadi-öbölben távol esik a tengerparttól, így nagyon kell figyelni a szálloda kiválasztásakor, hogy az adott hotel pontosan milyen távolságra található a tengertől.
A Sensimar Makadi kicsi, emberléptékű szálloda, igazi nyugalom szigete az idősebb, csendet kereső, pihenésre vágyó párok számára, nagyon jó konyhával, szervizzel és szolgáltatásokkal.

JAZ Makadi Club Oasis

A JAZ szállodalánc egyik legerősebb tagja a JAZ Makadi Club Oasis, professzionális osztrák vezetéssel. Ugyan a tengerparttól egy szálloda választja el, de ideális választás a kisgyermekes családok, vagy akár nászutasok részére is, mert mint azt a neve is mutatja, egy igazi oázis a Makadi-öbölben.

Kempinski Soma Bay

Soma Bay a kite szörf szerelmeseinek paradicsoma, az állandó széljárásnak köszönhetően itt található a Vörös-tenger legnagyobb kite szörf centruma. Ennek közelében fekszik Egyiptom talán egyik legelegánsabb szállodája, a Kempinski Soma Bay. Fantasztikus lagúnák, prémium á la carte éttermek, hatalmas szobák és igazi Kempinski szolgáltatások várják a vendégeket. A szálloda prémium minőségét is mutatja, hogy maximum teljes ellátással foglalható, így nem lehet egy lapon említeni a nagy all inclusive komplexumokkal.

best FAMILY JAZ Samaya és JAZ Lamaya

A két szálloda Marsa Alam repülőterétől kb. 10-15 percnyi távolságra található egy fantasztikus élővilággal rendelkező öbölben, így igazi paradicsom a búvárkodás szerelmeseinek. Egy hosszú fastégen besétálva pontosan Némó birodalmának közepébe csöppenhetünk, így akár merülés nélkül páratlan élményben lehet részünk.
A best FAMILY JAZ Samaya inkább kisgyermekes családok számára, míg a JAZ Lamaya párok részére ajánlott.

 

Balázs