TUI Blue - luxus új köntösben

TUI Blue - luxus új köntösben

Amikor az ember elképzeli a nyaralását Törökországban, all inclusive ellátással, akkor álmai teljes mértékben megvalósulnak ha egy TUI Blue szállodát választ, legyen az az antalyai vagy a dalamani régióban.

 

A TUI cégcsoport 2016-ra álmodta meg új márkáját, melyet TUI Blue-nak nevezett el. A márkához 11 hotel tartozik, melyeket megtalálunk a horvát tengerparton, Toszkánában, Ausztriában, Portugáliában, Tenerifén, Mallorcán, Djerbán, és Törökországban.
A TUI Blue koncepció all inclusive szálláshelyei lényegében a régi, jól bevált irányvonalat követik, megfelelve a XXI. század elvárásainak legyen szó sportról, gasztronómiáról, vagy a gyerekek szórakoztatásáról. Fél-, vagy teljes panziós szálláshelyei a csodálatos fekvésük mellett, inkább a gasztronómiai örömökre épülnek, kiváló szakácsaink köszönhetően, illetve figyelemre méltóak a szállodán belüli ingyenes sport és wellness lehetőségek, mint például a nagyon jól felszerelt fitness termek, szaunák, gőzfürdők, kiemelkedő minőségű jógaoktatások.A nem all inclusive szálláshelyeken térítés ellenében részt vehetünk szervezett biciklis túrákon, a szállodákból kiváló golfozási lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére, a vízparti szálláshelyeken igénybe vehetők a szörf, kenu, katamarán szolgáltatások is, de nem hagyható ki a schladmingi TUI Blue PULSE Schladming, amely a sí szerelmeseit várja kiváló szolgáltatásaival.Az idei szabadságomat a TUI Blue Palm Garden szállodában töltöttem, a törökországi Manavgat régióban. A hotel 2015-ig az Iberotel szállodalánchoz tartozott, amely abban az időben is, a svéd vezetésnek köszönhetően kitűnt a többi török szálláshely közül, már akkor nagyon szépek voltak a szobái, illetve nagyon jó volt a konyhája. A hotelt, miután a TUI megvásárolta, teljesen átépítették, és a tavalyi évben adták át.

A felújítás eredménye már érkezésünkkor lenyűgözött. A lobbyban letisztult, tágas, minimalista tér fogadott, kihelyezett tabletekkel (erről majd később) és a fantasztikus, hotel nevét is adó pálmasor, amely egészen a medencéig fut, esténként gyönyörűen kivilágítva kíséri a vendégeket a főétteremhez, vagy a BBQ teraszhoz.

A hotel konyhája nagyon nívós. Sok török hotelben ettem már, de ilyen bőséges, jó minőségű étel kínálattal nem igazán találkoztam korábban, legyen szó a frissensültekről, vagy tengeri herkenyűkről. Nyugodt szívvel elmondható, hogy itt nem a mennyiség, inkább a minőség számít. Ugyanez vonatkozik –számomra fontos szempont- az italok minőségére, más török hotelekkel ellentétben itt nem vizezik az alkoholt.A sport szerelmeseit 24 órán át üzemelő, nagyon jól felszerelt fitness terem várja, igény esetén személyi edzővel (60 eur/óra). Az ingyenes sportfoglalkozások, mint pl a jóga, pilates, streching, aqua fit már reggel 9 órakor várja az elvetemült sport szerelmeseket. Napközben kb óránként kezdődik valamilyen sport játék, mint a strandröplabda, darts, vízipóló, vagy minigolf.

A szálloda csodálatos kertjében egyébként van tenisz- és minigolf pálya, fűbe süllyesztett trambulin, és egy relax zone is, függőágyakkal.A kicsik számára a főétteremben az asztalok között játszósarok áll rendelkezésre, hogy a szülők zavartalanul tudjanak étkezni, a tengerparton pedig 3 ládányi homokozó játékkal várják a feledékeny szülők gyerekeit.
A sportfoglalkozásokra, á la carte étkezésekre, török nyelv és szalvétahajtogató tanfolyamokra, konyhabejáró túrákra, török főzőiskolába, a török tengerpart nevezetességeit bejáró kirándulásokra a már említett, recepción kihelyezett tableteken lehet jelentkezni, de előre le lehet tölteni az úgynevezett TUI Blue applikációt, így akár a saját telefonunkról vagy tabletünkről is be tudunk jelentkezni a választott programra.Az esti szórakozást változatos program biztosítja, látványos show műsorokkal, élőzenével, de persze arra is van lehetőség, hogy az egész forgatagot egy pohár pezsgőt kortyolva figyeljük a tetőteraszról.

Balázs