TUI Cruises - Mein Schiff 6

TUI Cruises - Mein Schiff 6

A Prémium All Inclusive hajózás...

Az elmúlt évtizedben gombamód elszaporodtak a nagy hajótársaságok, luxus óceán és tengerjárók lepték el a népszerű európai, ázsiai, amerikai és karibi tengerparti városok és üdülőhelyek kikötőit.
Ismét egyre nagyobb igény mutatkozott a tengeri utazás iránt, hisz hajóval utazni mindig is kuriózum volt, és véleményem szerint mindig is kuriózum lesz.Pezsgőt kortyolni Barcelona esti fényeit nézve, a hajó fedélzetéről búcsúzni a Ramblas soha nem pihenő nyüzsgésétől, és másnap Monaco belvárosában ébredni és beleszippantani a Côte d'Azur fűszeres levegőjébe, mit ne mondjak, fényűző érzés.
Ettől fantasztikus a hajózás! Egy 8 napos hajóút során 6-7 várost végig járni, 5-6 ország kultúrájába „belekóstolni”, az óvárosokban pár órát sétálni, egy-két híres épületet meglátogatni, majd irány a hajó, az új kikötő és az új élmény felé.
Mivel lehetne még ezt az élményt fokozni?  - tette fel a kérdést a TUI hajós csapata.


 
Nagy, minden létező tengert, óceánt átszelő városnyi hajó már van, a szárazföldi programok adottak.Miként, hogyan lehetne még fokozni a hajós utazás élményét? A fedélzeti programok, szolgáltatások új szintre emelésével, és a szállodákban nagyon kedvelt Premium All Inclusive koncepció bevezetésével - csaptak a homlokukra!A World of TUI cégcsoport egyik, igen csak népszerű ágazata a TUI Cruises, annak is a Mein Schiff flottája. Ma már 6 -a német cégcsoporthoz tartozó- TUI hajó szeli a világ vizeit, szállítva ezer és ezer vendéget a világ tengerparti csodái között.
A TUI Cruises legújabb zászlóshajója a Mein Schiff 6, amely 2017. május 8-án csatlakozott a népszerű flottához a finnországi Turku kikötőjében. A 15 szintes hajó 1267 kabinja 2534 utas befogadására képes, egy tengeri hajóút során elképzelhető legkiemelkedőbb minőségű szolgáltatásaival, legyen szó gasztronómiáról, sportról, vagy szórakozási lehetőségekről.
A TUI Cruises egyik legszembetűnőbb különbsége a többi hajótársasággal szemben az, hogy a hajók fedélzetén a Premium All Inclusive ellátást kapnak a vendégek, azaz minden fedélzeti ellátást tartalmaz a hajóút ára, legyen az a délutáni snack, reggeli szíverősítő ír whiskey, vagy a fárasztó városnézés után, a lerúgott papucs mellett elfogyasztott pezsgő koktél, csokoládéba mártott eperrel.A napi, aktuális frissítőnket a Mein Schiff 6 fedélzetén 11 bár akármelyikében elfogyaszthatjuk. És akkor még nem is beszéltünk a reggeli lazac mellé felszolgált pezsgőről, melyet a hajó svédasztalos főéttermében szolgálnak fel, amely csak egy a 9 étterem közül… Vagy arról, hogy a foglalás, és a szerződés megkötését követően, előre, online le tudjuk foglalni az á la carte éttermekbe a preferált asztalunkat, illetve a kabinba kérhetjük a kedvenc napilapunkat.Minden Mein Schiff hajón külön hangsúlyt fektetnek a sport és wellness szerelmeseire. Például a Mein Schiff 6 11. emeletének üvegorrában spinning, bringa, step- és futópadok várják a mozgás rajongókat, illetve külön szauna világ, amely nem elhanyagolható egy olyan útvonalon, amikor a hajó egész nap a nyílt tengeren van. Kikötéskor pedig vezetett mountain bike túrákat szerveznek a sport animátorok. Térítés ellenében szépségápolási kezelést is kérhetünk, vagy egy frissítő masszázst, de természetesen bármikor csobbanhatunk egyet a 14. emeleten található két nyitott medence, vagy a négy jacuzzi valamelyikében.A gyerekeket, egészen babakortól a tini korosztályig külön-külön játszóház várja. A kicsiket bébiszitter szolgáltatás, a nagyobbakat kreatív sarok. Ezen felül lego szoba, tankonyha (mert van rétes sütő tanfolyam is), illetve külön színház sarok, gondolva a színészi karrierre vágyó fiatalokra (számukra egyébként külön sminkszoba és öltőző van fenntartva) várja. Persze van külön Play Station szoba is, játék konzolokkal, illetve külön rész társasjátékokkal, csocsóasztallal.A felnőtt vendégeket is várja egy külön részlegen csocsó és billiárd szoba, ahol éjjel-nappal sporteseményeket közvetítenek, illetve van casino, két disco, bevásárló utca, könyvtár, olvasó sarokkal, valamint a 14. emeleten egy futópálya, sőt egy kosárlabda pálya is. A kreatív felnőtteket külön festő szoba áll rendelkezésre, ahol alkalmanként még az ékszerkészítés művészete is elsajátítható. Elképesztő!A Mein Schiff 6 lesz az első hajó, amely a TUI zászlaja alatt meghódítja Amerikát, ugyanis ez év augusztusában fog átkelni az óceánon (Hamburg-Beyonne/New York útvonalon), hogy szeptembertől New York, Kanada, és a Karib-tenger között szállítson utasokat. 2019-ben fog visszatérni a Földközi-tengerre.


A Mein Schiff 6-on, csakúgy, mint az 5 testvérén az alap kabin 17 nm2-es és 4 fő vendég befogadására alkalmas. A standard belső, és külső ablakos kabinok mellett megtalálhatóak a 17+5 nm2-es balkon, illetve a 17+30 nm2-es veranda kabinok. Az 5-6 fős családokat 30 és 44 nm2-es külső, ablakos, illetve balkonos családi kabinok és junior suitek várják. Az igazi luxusra vágyó vendégeket pedig a kétszintes, 49 nm2-es Himmel & Meer Suite várja, külön, 29 nm2-es napozó verandával, függőággyal. A Himmel & Meer Suiteben lakó vendégek igénybe vehetik a külön fedélzetrészt képző, a hajó orrában található X-Sonnendecket, ahol külön bár, illetve jacuzzi áll rendelkezésükre.
A kényelmes, pasztellszínű kabinokban megtalálható standard felszerelésként a Nespresso kávéfőző, fürdőköntös, papucs, illetve bekészítésként az utasok csillagjegyének megfelelő kristály.A TUI Cruises – Mein Schiff hajói a nyári szezontól kezdődően már az észak-amerikai, az északi-, a balti-, és földközi-tengeri, nem utolsó sorban a nyugati-európai, kanári-szigeteki, illetve közel-, és távol-keleti régió valamennyi kikötőiben megtalálhatók. Kizárt, hogy összetévesszék más társaság hajójával, mert lenyűgözően szép valamennyi hajónk. Én ugyan csak két éjszakát töltöttem a Mein Schiff 6 fedélzetén, de Nekem eszem ágában nem volt leszállni, bárkinek, szívemből ajánlom!

Balázs