Utazás és futás – az 5 kedvenc helyszínem

Utazás és futás – az 5 kedvenc helyszínem

Két dolog van, ami igazán kikapcsol, és egyben feltölt energiával, mégpedig az utazás és a futás. A legnagyobb élmény pedig az, ha ezeket még kombinálni is tudom, tehát a nyaralás alatt gyönyörű, új környezetben sikerül összehoznom néhány kilométert futócipőben. Összegyűjtöttem az 5 kedvencemet, ahol a futást szerintem érdemes kipróbálni.

1) Fuerteventura, Kanári-szigetek

Ha csak egyetlen helyet nevezhetnék meg a TOP 5 lista helyett, akkor biztosan Fuerteventura lenne az! A TUI MAGIC LIFE szálloda ideális kiindulópont egy futáshoz: a forgalomtól mentes parti sétány csak gyalogosoknak és külön sávban a kerékpárosoknak biztosítja azt az élményt, amit csak az óceán közelsége adhat meg. Lényegében bármely évszakban és napszakban elindulhatunk, az erős napsütés ellen azért mindenképpen érdemes védekezni. Aki szereti a kihívásokat, az a tengerparton, a homokban futva is gyűjtheti a kilométereket.
Útvonalam elérhető ide kattintva>>>

2) Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dubai önmagában is nagy élmény - futócipőben meg különösen az! Tengerparti sétányon szeretnél futni? A Jumeirah Beach tökéletes választás, de a Dubai Marina felhőkarcolói között is örökre emlékezetes lesz egy reggeli futás, csak hogy jól induljon a nap!
Biztosíthatok mindenkit, itt januárban sem kell meleg futóruházatról gondoskodni!

3) Wells, Maine, USA

Amerika keleti partjáról általában Florida vagy New York jut elsőre az eszünkbe, de érdemes tovább menni északnak, a kanadai határ felé. A Stephen King regényeiből ismert Maine állam tengerpartja még úgy is elvarázsolt minket, hogy éghajlatánál fogva itt pálmafák árnyékában nem lehet napozni, de a magas páratartalom itt is garantált.

4) Madeira, Portugália

A szintkülönbség megszállottjainak tökéletes választás! A RIU Palace Madeira előtti sétányról letérve bármerre is indulunk, nem árt, ha edzésben vagyunk, mert mindenhol emelkedők várnak ránk.
Az útvonalam elérhető ide kattintva>>>

5) San Antonio, Texas, USA

A San Antonio folyó mentén több mint 20 km hosszan kialakított egybefüggő sétány a Riverwalk, amely a belvárostól egészen a város széléig nyúlik, közben elhalad több egykori katolikus missziós templom közelében: ezek egyike a talán legismertebb központ, az 1720-ban alapított Mission San José is.
Az útvonalam elérhető ide kattintva>>>

Ne feledjétek: utazni és futni jó! 

Tamás