Vakáció - kicsit másképp

Vakáció - kicsit másképp

Minden évben elhatározom, hogy idén végre a nagy nyári hőséget kivételesen nem a tengerparton, hanem a hegyek között, kristálytiszta patakok és tavak, legelésző tehenek és zöldellő réteken ciripelő tücskök társaságában vészelem át. Mindez autóval pár óra alatt elérhető.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én állítom, hogy mindenki életében elérkezik a pont, melytől kezdve a pihenései során mindennél többre értékeli az őt körülvevő természet szépségét és hangjait. Én már látom is magam előtt az Alpok csipkézett hegyeit, és zöld erdeit, hallom a bárányok nyakában csilingelő kis kolompokat. Az orromban érzem a vadvirágok és a csobogó hűs vizű patakok illatát.

Szomszédaink jól felkészültek és elsősorban az aktív élményeket kereső utazóknak számtalan programlehetőséget kínálnak, a hegyi túráktól a vadvízi evezésig, de ilyen választék mellett a kevésbé sportos családtagok sem fognak unatkozni. Érdemes eltévedni a kis hegyi falvakban, megpihenni a domboldalban, a fűben hanyatt dőlve, egy szalmaszálat rágcsálva a kék eget bámulni, vagy csónakba pattanva kievezni a tóra. A bringát se felejtse otthon senki, mert jól kiépített utak várják a kerékpározni vágyókat. A télen a síelőket szállító felvonók megtelnek a hátizsákos kirándulókkal, a hütték pedig forralt bor és tea helyett hűsítő limonádét és spritzert kínálnak. A tartományok különféle kedvezménykártyákkal ösztönzik a turistákat, rengeteg nevezetességhez és természeti látnivalóhoz ingyenes, vagy kedvezményes belépési lehetőséget biztosítva. 

 

Ha te is kipróbálnád a nyári szünidő eltöltésének ezt a kevésbé szokványos módját, keress minket bátran!

Osztrák szállás ajánlatainkért ide, szlovén ajánlatainkért pedig ide kattints.

                    

 

Kriszta