Visszanéző - 2017 érdekességei

Visszanéző - 2017 érdekességei

Az év vége közeledtével valahogy gyakrabban tekintünk vissza a közelmúlt eseményeire, idézzük fel a fontos és emlékezetes pillanatokat. Kiértékeljük az elmúlt hónapokat, számot vetünk, hogy összességében milyen évet is zártunk.

A világ turizmusában is számtalan meghatározó esemény történt, a teljesség igénye nélkül ezekre a hírekre kaptuk fel a fejünket 2017-ben:

Gozo szigetén egy hatalmas vihar lerombolta az Azúr ablakot, a sziget legfőbb turisztikai attrakcióját. Ha ezt már nem is láthatjuk, de érdemes átkelni komppal Máltáról, a főváros, Victoria megér egy látogatást. 

Szlovákiában, a Tátrában megnyílt a Lombkorona tanösvény és kilátótorony. Ki mondta, hogy nyaralni csak vízparton lehet? Mit szólnátok jövőre egy hegyvidéki vakációhoz? 

Egyre szaporodnak a felújított felnőttbarát szállodák Mallorcán. Garantáltan gyerekzsivaj mentes kikapcsolódás, akár csak pár napra, akár hetekre vonulnátok el.

Az Austrian Airlines elindította közvetlen járatát Bécsből a Seychelle- szigetekre. Tudom, hogy elfogult vagyok, de aki egzotikus úticélt keres, ahol jó minőségű strandok és szállodák várják a vendégeket és klassz egyéni kirándulásokat lehet tenni (akár hajóval vagy bringával is) annak feltétlenül a szigetcsoportot ajánlom. Az idén Afrika legjobb szállodájának választott Maia Luxury Resort a főszigeten, Mahén található. Ez maga a földi paradicsom.

Átadták a Mein Schiff 6-ot, a TUI Cruises flottájának legújabb tagját, mely új szintekre emeli a hajózás élményét. Kipróbálnátok a kiemelkedő színvonalú prémium all inclusive szolgáltatásokat a tengeren? 

Szeptemberben két kiszámíthatatlan nőszemély, Irma és Maria tartott minket rettegésben. Sajnos jó néhány karibi sziget megsínylette a „látogatásukat”. Szerencsére az utasaink által leginkább kedvelt Dominikai Köztársaságot megkímélték a hurrikánok, így a szállodák változatlan pompájukban várják a turistákat.

 

Ki tudja hol található a Louvre? Ez a kérdés most már nem is annyira egyértelmű, hiszen megnyitott a Louvre Abu Dhabi. A 30 évre megkötött szerződés szerint 1 milliárd euró fejében a Párizst képviselő Agence France Museums a szakértelmet bocsátja rendelkezésre, illetve műtárgyakat kölcsönöz, és ideiglenes tárlatokat rendez. Menő lehet az első látogatók egyikének lenni.

A World Travel Awards díjkiosztón Portugália elnyerte Európa legjobb úticéljának címét. Úgy tűnik ebben a kérdésben sokakkal egyezik a véleményem.

A nagyvilág és benne a TUI világa továbbra is mindenki előtt nyitva áll. Tartsatok velünk jövőre is!        

 

Kriszta