Maldív-szigetek és RIU szállodák? A legjobb párosítás!

Maldív-szigetek és RIU szállodák? A legjobb párosítás!

A Maldív-szigetek az álmok netovábbja mindazok számára, akik semmi mást nem szeretnének, csak fürödni, búvárkodni, vagy egyszerűen kikapcsolni és pihenni. Ráadásul 2019-ben a RIU, a TUI saját tulajdonú szállodalánca megnyitja első két szállodáját ezen a csodálatos helyen.

De mitől is ennyire vonzó a Maldív-szigetek? A szigeteken a szállodák kimagasló minőségétől, a tenger és természet közelségétől, a sehol nem tapasztalható nyugalomtól, és persze legfőképp az álomszép tengerpartoktól. Ráadásul Bécsből most közvetlen járattal is elérhető!

A 868 kilométer hosszan elnyúló, mintegy 1200 szigetből álló ország az Indiai-óceán közepén található. Varázslatos világ: azúrkék tengervíz, türkizkék lagúnák, különleges formájú korallzátonyok, különböző színekben pompázó trópusi halak és vakítóan fehér strandok. Ahogy errefelé mondani szokták: No news, no shoes…

Az 1953-ban Mallorcán alapított, családi vállalkozásként induló RIU ma már a világ 19 országában 100 hotellel van jelen, melyek évente mintegy 4 millió vendéget fogadnak, alkalmazottainak száma pedig eléri a 28.000 főt.

Két vadonatúj szállodája, a 4 csillagos Hotel Riu Atoll és az 5 csillagos Hotel Riu Palace Maldivas Malétől, a fővárástól mintegy 180 km-re délre, két szomszédos szigeten található, melyeket egy híd (stég) köt össze. Maléból a 40 perces belföldi repülőjárattal először Kudahuvadhoo sziget repülőterére érkezünk, majd innen még 10. ill. 15 perc hajóval a választott sziget.

Mindkét szálloda All inclusive ellátást biztosít a nap 24 órájában, ezzel is garantálva, hogy az itt eltöltött idő csak a kikapcsolódásról szóljon.

A Hotel Riu Atoll összesen 264, a Hotel Riu Palace Maldivas 176 szobával várja az utazókat: a kétágyas szobák, az egy- vagy kétszintes tengerparti villák, valamint az Overwater Junior Suite-ek -ez utóbbiak akár saját medencével- kényelme egyaránt tökéletes elhelyezést biztosít egy hamisítatlan maldiv-szigeteki nyaraláshoz.

A RIU hotelek természetesen továbbra is nagy kedvenceink, legyen szó a szállodalánc bármely tagjáról: a Maldív-szigetektől a Dominikai Köztársaságig, a Zöld-foki-szigetektől Mexikóig, vagy akár Madeirától Mauritiusig!

Tamás